Niaouli bioméz 150g

2500 Ft

A főleg kiváló esszencia olajáról ismert niaouli növény egész Madagaszkár szigetén megtalálható.

Niaouli bioméz ízvilága:

A niaouli méz intenzív, egzotikus aromája eredetiségével biztosan életre kelti minden érzékedet.

Kategória:

Leírás

Honnan ismert a niaouli?

A niaouli Madagaszkáron őshonos fa, leginkább esszencia olajáról és virágkivonatáról ismert a parfümkészítők körében. Mindemellett ez a fa adja a világ egyik legkülönlegesebb mézét, amit a buja és vad növényzetéről ismert Manakarában, a sziget dél-keleti partjánál elterülő erdőkben termesztenek.

Ezek az érintetlen erdők teljesen füst és zaj mentesek, ahol a szorgos méhek virágról virágra gyűjtik be a nektárt, hogy olyan mézet készítsenek, amiben a niaouli fa varázslatos, fehér virágai visszaköszönnek. A niaouli méznek hosszantartó arany színe van, begyűjtéskor folyékony állagú, később besűrűsödik, természetes folyamata a kristályosodás.

Milyen ízvilágot képvisel a niaouli bioméz?

A niaouli méz egyedülálló fajta; markáns ízvilága az erős mézek kedvelőinek fog tetszeni. Aromája erdei ízeket idéz, mellette kávé, citromfű, mangó és vanília jegyek jellemzik. Ez a tiszta, természetes méz minden nemzet konyhaművészetével jól harmonizál.

Niaouli bioméz – Széles felhasználhatóságot kínál

Friss, egzotikus jegyei a sós vajkaramell ízével lepnek meg, lágy textúrája pedig páratlanná teszi a niaouli biomézet. Ideális egy szelet teljes kiőrlésű kenyér mellé vagy egy csésze teába, de különféle receptekben is remekül felhasználható mézről beszélünk. Az egészséges és erőteljes niaouli a séfek kedvence, mivel jellegzetessé teszi a csirke, sajt és halételeket. A niaouli bioméz által hozott hosszantartó és különleges ízek egy csipet eredetiséget kölcsönöznek a recepteknek.

Megfázás ellen a niaouli mézzel!

A madagaszkári hagyomány szerint a niaouli méznek számos jótékony, többek közt antivirális és antibakteriális hatása van. Rendkívül hatékony megfázás esetén, egy kanálnyi méz egy csésze gyógyteába keverve segít csillapítani a köhögést, megfázást.

100% tisztaság!

Csak nyers biomézzel dolgozunk, ami azt jelenti, hogy mézeink semmivel nincsenek hőkezelve, összekeverve, csak durván szűrve. Így lesz 100%-os tisztaságú, ahogy a méhek szeretik.

Niaouli bioméz – További tudnivalók:

Mézet lehetőleg fogyasztási hőmérsékletű (max. 45°C-os) italba tegyünk, hogy a méz megőrizze jótékony hatását. A méz kristályosodása természetes folyamat; a minőségét egyáltalán nem befolyásolja.